Головна Новини HI-tech технології Компанія Huawei відкриє код доступу для HarmonyOS
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Huawei відкриє код доступу для HarmonyOS

Компанія Huawei надасть код доступу для своєї власної операційної системи HarmonyOS

9 грудня 2019, 16:07 comments1650
Поділіться публікацією:
Компанія Huawei відкриє код доступу для HarmonyOS

Компанія Huawei створила перший в Китаї фонд програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом. Це сталося через побоювання, що країна може втратити доступ до веб-сервісу для хостингу IT-проектів GitHub. Про це повідомляє портал ABACUS.

Huawei заявляє, що її власна операційна система HarmonyOS буде повністю відкрита до серпня наступного року. Це означає, що вихідний код ОС буде доступний для розробників для доступу, зміни та обміну. Ван Ченглу, президент програмного забезпечення Huawei для споживчого бізнесу, зробив цю заяву в минулу неділю під час заходу Huawei Talk в Шеньчжені, повідомляють місцеві ЗМІ.

Ван виступив з доповіддю про версію Android Huawei під назвою EMUI 10. Він сказав, що HarmonyOS буде в кінцевому підсумку доступна на смартфонах, планшетах і комп'ютерах в Китаї і за кордоном. Але Android, як і раніше є першим вибором компанії, додав він.

Huawei представила HarmonyOS в серпні цього року після того, як опинилася під торговими обмеженнями США, які забороняють включати програми і служби Google в нові продукти. У тому ж місяці Ван зробив ще одне оголошення, що свідчить про інтерес Huawei до технологій з відкритим вихідним кодом. Компанія заявила, що буде співпрацювати з іншими компаніями у створенні першого в Китаї фонду програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом.

Оголошення було зроблено після того, як найбільший в світі хостинг з відкритим вихідним кодом, Microsoft GitHub, обмежив користувачів в Ірані, Сирії та Криму дотриманням санкцій США. У той час китайські користувачі GitHub були стурбовані втратою доступу до сайту через торгові війни між США і Китаєм, але сайт заявив, що його спільні сховища коду не підлягають експортному контролю.

Як повідомляло видання "Коментарі", Португалія не підтримає санкції проти Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!