Головна Новини HI-tech технології У Кембриджі відкрили першу в світі еко-мечеть
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кембриджі відкрили першу в світі еко-мечеть

Президент Туреччини посприяв відкриттю першої в світі еко-мечеті у Кембриджі

10 грудня 2019, 17:38 comments2225
Поділіться публікацією:
У Кембриджі відкрили першу в світі еко-мечеть

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган офіційно відкрив Центральну мечеть Кембриджа на сході Англії. Вона описується, як перша в Європі еко-мечеть. Об'єкт оснащений сонячними батареями, використовує зелену енергію і прагне до зниження викидів вуглекислого газу. Вперше мечеть була продемонстрована публіці ще у квітні.

"Я вірю, що ця мечеть, яка з першого моменту стала символом солідарності проти дискримінації, буде і надалі залишатиметься центром єдності, спілкування і світу", — заявив Ердоган агентству Anadolu.

VZhJWrjLmB0a78dRS6BJTNV66.jpg

Британський мусульманський співак Юсуф Іслам, раніше відомий як Кет Стівенс, є одним з покровителів мечеті і прибув на церемонію відкриття заздалегідь. Є також і декілька інших спонсорів, які внесли свій вклад у розвиток мечеті. У їх числі уряд Туреччини та Національний фонд Катару. Згідно веб-сайту мечеті, її дизайн був натхненний як ісламськими, так і англійськими релігійними архітектурними традиціями.

На майданчику зібралися прихильники турецького президента, а також протестувальники, які виступили проти будівництва мечеті і візиту Ердогана в їх країну.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Ватикані представили "розумні" чотки для молитви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!