Головна Новини HI-tech технології Людина здобула перемогу над роботом в гонці дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Людина здобула перемогу над роботом в гонці дронів

Під час спеціальних змагань дрон, керований штучним інтелектом, програв дрону оператора-людини

11 грудня 2019, 17:42 comments1895
Поділіться публікацією:
Людина здобула перемогу над роботом в гонці дронів

Людина здобула перемогу над пілотованим комп'ютером безпілотником у першому змаганні Ліги Гонок Дронів. Але компанія Team MAVLab з Нідерландів, яка стоїть за створенням цього безпілотного літального апарату з штучним інтелектом, може втішитися отриманням одного мільйона доларів за створення найшвидшого безпілотника в цьому сезоні.

У змаганнях Ліги Гонок Дронів беруть участь пілоти-люди, але в цьому році вона почала своє перше змагання з участю дронів, які керуються комп'ютером. Ці змагання називаються "Штучний інтелект — Роботизовані гонки" (AIRR). У них квадрокоптери з двома процесорами Nvidia Xavier і чотирма камерами повинні були переміщатися по звивистій трасі навколо перешкод і воріт. Команда MAVLab виграла це змагання в п'ятницю на фінальному змаганні в Остіні, штат Техас.

Потім послідував виступ проти одного з найкращих пілотів Drone Racing League, Габріеля "Gab707" Кочера. Він легко виграв з 6-секундним проходженням маршруту, який дрон з штучним інтелектом подолав за 11 секунд.

Ліга, тим не менш, очікує, що дрони ШІ покращаться і переможуть людей у найближчі роки. "2023 — це наша ставка", — сказав Райан Гері, технічний директор DRL, в інтерв'ю перед початком сезону цього року.

Як повідомляло видання "Коментарі", британців зобов'язали зареєструвати свої дрони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!