Головна Новини HI-tech технології Регулятори наклали великий штраф на німецького інтернет-провайдера
commentss НОВИНИ Всі новини

Регулятори наклали великий штраф на німецького інтернет-провайдера

Німецький інтернет-провайдер був оштрафований майже на 10 млн євро за нездатність дотримуватися правил безпеки

12 грудня 2019, 10:57 comments1493
Поділіться публікацією:
Регулятори наклали великий штраф на німецького інтернет-провайдера

Німецькому інтернет-провайдеру загрожує штраф у розмірі 9,6 млн євро. Його звинуватили у нездатності виконати досить жорсткі перевірки особи клієнта. Німецька служба захисту даних заявила, що будь-хто, хто дзвонив в компанію 1 & 1 Telecom, міг отримати широку особисту інформацію про когось іншого, вказавши своє ім'я і дату народження.

В результаті шахраї можуть легко збирати такі дані в соціальних мережах та інших місцях в Інтернеті. Сума являє собою один з найбільших штрафів, накладених відповідно до GDPR ЄС (Загальне положення про захист даних). Фірма буде оскаржувати це рішення. Вона заявила, що не згодна з рішенням регуляторов і має намір захищати свої інтереси в суді.

В 1 & 1 Telecom заявили, що штраф був "абсолютно непропорційним", тому що регулятор засновував свої розрахунки на продажі більш широкої компанії. На цій підставі "навіть найменша невідповідність може призвести до величезних штрафів", — скаржилася начальник відділу безпеки данних  фірми Юлія Зирфас. Компанія також зазначила, що вона перебуває в процесі розгортання нових протоколів безпеки, що вимагатиме від клієнтів надання пін-коду при дзвінку.

GDPR вступив в силу в травні 2018 року, надавши органам із захисту даних можливість накладати більші штрафи, ніж раніше. В найбільш серйозних випадках організації можуть бути оштрафовані на суму до 20 млн. євро, або 4% від їх річного доходу в світі — в залежності від того, що більше. Але регулюючі органи при визначенні розміру суми повинні також враховувати, чи співпрацював орган, який здійснив порушення, з їх розслідуванням,  чи мали місце які-небудь правопорушення у минулому і чи було порушення навмисним або помилковим.

Як повідомляло видання "Коментарі", Португалія не підтримає санкції проти Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!