Головна Новини HI-tech технології Канада не визначилася з санкціями проти Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада не визначилася з санкціями проти Huawei

Консервативна опозиція вимагає від уряду визначитися з санкціями проти Huawei

12 грудня 2019, 11:51 comments1745
Поділіться публікацією:
Канада не визначилася з санкціями проти Huawei

Консерватори закликають ліберальний уряд найближчим часом прийняти рішення про те, чи дозволять китайському технологічному гіганту Huawei приєднатися до розробки канадської 5G-мережі. Уряд розглядає наслідки для безпеки у разі появи технології мережі 5G, яка обіцяє бути в 10-20 разів швидшою, ніж існуючі бездротові з'єднання.

Тим часом США підштовхують своїх міжнародних союзників до відмови від участі Huawei у створенні нової бездротової мережі 5G через побоювання, що вона доставить дані користувачів в розвідувальні служби Китаю. Нагадаємо, що компанія відкидає ці звинувачення.

У понеділок консервативні політики П'єр Поль-Гус і Глен Мотц відправили лист міністру громадської безпеки Біллу Блеру з проханням оновити статус по огляду 5G. Його попередник Ральф Гудейл заявив, що рішення буде прийнято після виборів 21 жовтня.

"Канадці в усіх регіонах країни, разом з приватним сектором і галуззю безпеки, чекали від вашого уряду позиції щодо Huawei і його можливої участі в будівництві канадської мережі 5G. Ми пишемо вам від їх імені і сподіваємося отримати відповіді", — йдеться в листі.

Нагадаємо, що відносини Канади з Huawei ще більш ускладнюються через більш широку політичну суперечку з Китаєм. Протягом майже року Пекін утримував у в'язниці двох громадян Канади без пред'явлення звинувачень. Майкл Спавор і Майкл Ковриг були вперше затримані після того, як канадська поліція заарештувала старшого виконавчого директора Huawei Мен Ваньчжоу у Ванкувері за американським ордером на екстрадицію.

Як повідомляло видання "Коментарі", держустанови Китаю відмовляться від іноземних технологій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!