Головна Новини HI-tech технології Вчені Південної Кореї створили прозорі сонячні панелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені Південної Кореї створили прозорі сонячні панелі

У Південній Кореї створили прозорі сонячні панелі, які зможуть замінити вікна

12 грудня 2019, 15:59 comments4803
Поділіться публікацією:
Вчені Південної Кореї створили прозорі сонячні панелі

Дослідники з Південно-Корейського національного інституту науки і технологій (УНИСТ) створили прозорий кристалічний кремнієвий сонячний елемент, просвердливши в ньому мікроотвори діаметром близько 100 мкм.

Нова ячейка була виготовлена шляхом розміщення вікон з світлопропусканням у формі мікроотворів на прозорій підкладці c-Si нейтрального кольору і товщиною близько 200 мкм. В іншому випадку комірка була б непрозорою. Маленькі мікроотвори були спроектовані так, щоб забезпечити пропускання всього падаючого видимого світла через підкладку. "Відстань між отворами в прозорій підкладці c-Si підтримується з використанням мікрометрової шкали, що дозволяє зробити відстань набагато меншою, ніж 1,75 мм, так що малюнок отворів буде невидимим навіть на відстані 30 см", — сказали вчені.

Дослідницька група також стверджує, що розробила найефективніший на сьогоднішній день прозорий сонячний елемент з ККД до 12,2%. Це порівнянно з традиційними прозорими сонячними елементами, що поглинають ультрафіолетове або інфрачервоне випромінювання, ефективність яких досягає 2%.

Наступним кроком для цієї технології є збільшення масштабу сонячного елемента до 25 см2 і підвищення ефективності до 15%. "Нам також необхідно мати механічну стійкість і міцність, щоб застосовувати пристрій для заміни поточного вікна в будівлі", — сказав автор дослідження Кваньонг Сео.

Як повідомляло видання "Коментарі", сонячні панелі позитивно впливають на сільське господарство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!