Головна Новини HI-tech технології Компанія Roll-Royce має намір створити найшвидший електролітак
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Roll-Royce має намір створити найшвидший електролітак

Компанія Roll-Royce заявила, що має намір створити електролітак з максимальною швидкістю 480 км / год

20 грудня 2019, 17:08 comments11800
Поділіться публікацією:
Компанія Roll-Royce має намір створити найшвидший електролітак

Компанія Roll-Royce заявила про намір створити найшвидший в світі повністю електричний літак. В аеропорту Глостершир в Англії компанія представила одномісний пасажирський проектний літак ACCEL з нульовим рівнем викидів. Очікується, що він досягне максимальної швидкості до 480 км / год на початку наступного року.

Згідно заявам Rolls-Royce, електричний повітряний гонщик буде використовувати нову електричну силову установку, яка тестується на випробувальному корпусі компанії ionBird перед установкою у фінальний літак. Три аксіальних електродвигуна 750R високої щільності Racer будуть працювати на найбільш щільній акумуляторній батареї з 6000 батарейними елементами. Вона буде генерувати до 750 кВт (1005 к. с.) і забезпечувати дальність дії 320 км на один заряд. Також є система прямого охолодження для захисту ячейок на високих швидкостях.

Мало того, що літак має нульову емісію, але також він має лопаті гребного гвинта з меншими оборотами, щоб зменшити шум. Крім того, силова система володіє 90-відсотковим ККД у порівнянні з 50-відсотковим ККД гоночної машини Formula 1.

Новий електричний гонщик Rolls-Royce розробляється в рамках ініціативи компанії ACCelerating ELECTrification of Flight (ACCEL) і будується у партнерстві з виробником електродвигунів і контролерів YASA і авіаційним стартапом Electroflight за фінансової підтримки Aerospace.

Якщо все піде за планом, літак зробить свою "рекордну" спробу в 300+ миль в годину навесні 2020 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Ванкувері електролітак здійснив успішний комерційний політ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!