Головна Новини HI-tech технології Французький уряд формує умови ліцензування 5G-мереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Французький уряд формує умови ліцензування 5G-мереж

Уряд Франції заявив про початок видачі ліцензій на частоту 5G

20 грудня 2019, 17:53 comments11653
Поділіться публікацією:
Французький уряд формує умови ліцензування 5G-мереж

Французький уряд заявив, що починає процедуру призначення ліцензій на частоту 5G. Перед цим він затвердив специфікації, запропоновані регулятором зв'язку, і фінансові умови для ліцензій. Уряд також заявив, що встановив ціну блоку 50 МГц на рівні 350 мільйонів євро, а ціна додаткового блоку 10 МГц — 70 мільйонів євро.

У заяві молодшого міністра економіки Агнес Паннье-Рунашер йдеться, що уряд і французький регулятор телекомунікацій Arcep розробили механізм, який дозволяє продавати базові блоки 50 МГц за фіксованою ціною операторам зв'язку.

У свою чергу, оператори мають серйозні зобов'язання по розгортанню мережі на території Франції, сказала міністр. "Ці зобов'язання за охопленню 5G набагато більш амбітні, ніж в інших європейських країнах, і в майбутньому вони стануть сильним елементом конкурентоспроможності нашої країни", — додала вона.

Минулого місяця міністр заявила, що спектр 5G буде проданий за мінімальною ціною 2,17 мільярда євро. В окремій заяві Arcep заявив, що він буде використовувати частоти в смузі 3,4–3,8 ГГц, а загальний розподіл буде для спектру 310 МГц.

Також регулятор заявив, що він буде включати чотири блоки по 50 МГц за ціною 350 мільйонів євро, а решта блоків по 10 МГц за 70 мільйонів євро кожен. Arcep додав, що виплати для блоків 50 МГц можуть бути розподілені протягом 15 років, а виплати для 10 МГц — протягом чотирьох років.

Як повідомляло видання "Коментарі", Франція зобов'язала Google заплатити великий штраф.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!