Головна Новини HI-tech технології Першу пересадку голови здійснять у 2030 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Першу пересадку голови здійснять у 2030 році

Нейрохірург Брюс Метью розповів про своє бачення першої в історії пересадки голови

23 грудня 2019, 14:22 comments2552
Поділіться публікацією:
Першу пересадку голови здійснять у 2030 році

Колишній нейрохірург Національної служби охорони здоров'я Великої Британії заявив, що він зможе здійснити першу в історії пересадку людської голови протягом наступного десятиліття.

Брюс Метью, колишній клінічний керівник з нейрохірургії в NHS Trust в лікарні Університету Халла, працював над науково-фантастичним романом із засновником Інституту футурології Майклом Лі, коли зрозумів потенційний ключ до успіху дивовижної хірургії. Він вважає, що хірургам доведеться при такій рперации не тільки пересадити голову людини, але і помістити весь його спинний мозок в інше тіло.

Досі деякі спірні вчені, які прагнуть зробити трансплантацію голови реальністю, в основному фокусувалися на методах перерізання спинного мозку. Цю ідея Метью, який сам виконав понад 10 000 операцій, називає "абсолютно безглуздою".

Один з найбільш сумно відомих вчених в галузі трансплантації голови, Серхіо Канаверо, в 2017 році стверджував, що виконав успішну пересадку на трупі людини, засновану на методі, який розриває спинний мозок біля основи шиї. Він стверджував, що електрична стимуляція довела, що це був успіх, але інші вчені розкритикували ці твердження. Вони також вказали на його попередню заяву про успіх з мавпою, яка ніколи не приходила до тями і залишалася б паралізованою, якщо б зробила це.

Як повідомляло видання "Коментарі", новий марсохід NASA пройшов перші успішні випробування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!