Головна Новини HI-tech технології Комунікаційний додаток ToTok звинувачують у шпигунстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Комунікаційний додаток ToTok звинувачують у шпигунстві

Популярний додаток ToTok звинувачують у шпигунстві на користь уряду Об'єднаних Арабських Еміратів

23 грудня 2019, 15:13 comments1563
Поділіться публікацією:
Комунікаційний додаток ToTok звинувачують у шпигунстві

Більшість популярних програм в різний час звинувачували в шпигунстві за своїми користувачами. У той час як деякі програми намагаються отримати якомога більше даних своїх користувачів, сподіваючись заробити на цьому гроші, інші можуть бути просто шпигунами для урядів. ToTok, популярний додаток для чату, звинувачують у шпигунстві на користь Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). ToTok вправно маскується під безпечний додаток, який дозволяє користувачам спілкуватися зі своїми друзями та родиною. І Google, і Apple забрали ToTok зі своїх магазинів додатків.

Згідно з повідомленням The New York Times, опублікованому в неділю, популярний додаток для обміну повідомленнями ToTok може відстежувати дії користувачів і ділитися ними з урядом ОАЕ. Додаток було завантажено мільйонами користувачів, особливо в Еміратах, де інші популярні додатки, такі як WhatsApp і Skype, можуть пропонувати лише обмежені функції.

ToTok також став популярним в інших країнах, включаючи США і деякі країни Азії, Африки і Європи. Згідно кешованих сторінок списку додатків в Google Play Store, ToTok був завантажений більш 5 мільйонів разів тільки на пристроях Android. В Apple App Store додаток зайняв 50-е місце в категорії соціальних мереж. Хоча Google і Apple забрали ToTok зі своїх магазинів додатків, додаток буде продовжувати працювати на пристроях користувачів, поки вони не видалять його.

Варто згадати, що ToTok не слід плутати з популярним додатком для обміну відео під назвою TikTok.

Як повідомляло видання "Коментарі", соціальна мережа Facebook змінить правила рекомендації друзів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!