Головна Новини HI-tech технології Китай надав великий кредит американському техно-гігантові
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай надав великий кредит американському техно-гігантові

Китайські банки надали компанії Ілона Маска кредит на суму $ 1,4 млрд

24 грудня 2019, 15:24 comments1495
Поділіться публікацією:
Китай надав великий кредит американському техно-гігантові

Американський виробник електромобілів Tesla Inc (TSLA.O) і група китайських банків домовилися про надання нового п'ятирічного кредиту на $ 1,4 млрд для шанхайського автомобільного заводу автовиробника. Про це повідомили три джерела, знайомі з цим питанням.

Будівельний банк Китаю, Сільськогосподарський банк Китаю, Промислово-комерційний банк Китаю і Шанхайський банк розвитку Пудун входять у число банків, які погодилися надати Tesla фінансову підтримку. Раніше в цьому році китайські банки вже пропонували Tesla 12-місячний кредит на суму до 3,5 млрд юанів, який повинен бути погашений 4 березня 2020 року, згідно із заявою автовиробника, направленою в Комісію з цінних паперів і бірж США.

За інформацією одного з джерел, цей новий кредит буде частково використаний для пролонгації попереднього боргу в розмірі 3,5 млрд юанів. Інше джерело повідомило, що решту буде використано на заводі та задля інших потреб Tesla в Китаї. За словами першого джерела, процентна ставка за новим кредитом буде встановлена на рівні 90% від річної базової процентної ставки в Китаї. Це курс, який китайські банки пропонують своїм кращим клієнтам.

Tesla почала виробництво автомобілів на своєму шанхайському заводі в січні. Компанія прагне виробляти не менше 1000 автомобілів Model 3 на тиждень до кінця цього року.

Завод, який є першим автомобільним заводом Tesla за межами Сполучених Штатів, є центральним елементом амбіцій компанії щодо збільшення продажів на найбільшому у світі автомобільному ринку і недопущення більш високих імпортних тарифів на автомобілі, вироблені в США.

Як повідомляло видання "Коментарі", Tesla побудує на Алясці найбільшу електробатарею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!