Головна Новини HI-tech технології Конструктор LEGO може стати ефективним інструментом термоізоляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Конструктор LEGO може стати ефективним інструментом термоізоляції

Британські студенти провели цікавий експеримент, використовуючи деталі конструктора LEGO

24 грудня 2019, 18:14 comments2043
Поділіться публікацією:
Конструктор LEGO може стати ефективним інструментом термоізоляції

Студенти-фізики з Університету Ланкастера, Велика Британія, провели дослідження, яке привело до шоку від стандартних, комерційно доступних цеглинок LEGO. Матеріал, з якого виготовляються цеглинки LEGO, а також метод, яким вони з'єднуються, зробили його ідеальним випробувальним елементом для визначення теплопровідності. Студенти створили конструкції з LEGO і перевірили їх здатність ізолювати елементи від сильного холоду. Вони не тільки можуть ізолювати, але і забезпечують надійну підтримку без будь-якого стороннього клею.

Через здатність затиску и геометричну форму цеглинки LEGO ніякий інший матеріал не потрібен для скріплення структури — цеглинки міцно тримаються разом. Оскільки деталі LEGO створені з граничною точністю, з них легко створити структуру в середовищі, а потім відтворити цю структуру за допомогою нових блоків.

Це рішення орієнтоване на форму, а не на матеріал. АБС-пластик, з якого виготовляються деталі LEGO, більш дешевий, ніж альтернативні варіанти.  Він вже використовується в теплових експериментах. Оскільки в даний час АБС-пластик є широко використовуваним базовим матеріалом в 3D-друці, його можна отримати недорого.

З урахуванням того, що перший етап експерименту пройшов вдало, можна припустити, що надалі аналогічні експерименти будуть зроблені, але вже з помітно більш високим порогом складності. Можливо, вже протягом наступного року суспільство почує про підписання нового контракту між компанією LEGO і різними будівельними фірмами, оскільки перший етап експериментів з термоізоляційними властивостями блоків пройшов більш ніж успішно.

Як повідомляло видання "Коментарі", LEGO пожартували над Ілоном Маском.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!