Головна Новини HI-tech технології Компанія Huawei розробляє власну екосистему додатків
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Huawei розробляє власну екосистему додатків

Huawei розробляє власну систему додатків через припинення співпраці з Google

26 грудня 2019, 15:35 comments1689
Поділіться публікацією:
Компанія Huawei розробляє власну екосистему додатків

Після того, як США додали Huawei в чорний список організацій, компанія Google припинила співпрацю з нею. Це означало, що служба GMS Google більше не буде доступна для Huawei. Хоча система Android представляє собою систему з відкритим вихідним кодом AOSP, Google об'єднує ряд додатків і служб, які не є відкритими. До них відносяться Gmail, Chrome, Google Maps, Google Play, YouTube і т. д.

Незважаючи на тимчасову ліцензію, останній смартфон Huawei, як і раніше, не може використовувати GMS. Однак у Huawei тепер є власна система HongMeng OS (HarmonyOS). Мати систему недостатньо, їй також потрібна екосистема додатків. Щоб впоратися з недоступністю мобільних сервісів Google, компанія Huawei запустила екосистему HMS.

Сервіс Huawei HMS являє собою набір базових послуг, що надаються Huawei. Він забезпечує підтримку смартфонів, які не можуть використовувати Google GMS, і надає функції, подібні Google GMS. В даний момент він включає обліковий запис Huawei, повідомлення в додатку, сповіщення про повідомлення, перевірку особистості, сканування і інші послуги. 23 грудня Huawei HMS почала набір публічних бета-версій в Китаї.

Зрозуміло, що в цьому публічному тестуванні беруть участь два додатки: один — Huawei Mobile Services, а інший — HMSCoreTest. Ця версія HMS усуває деякі відомі проблеми і підвищує продуктивність. Обліковий запис Huawei, оплата в додатку, попередження про повідомлення, гаманець та інші послуги забезпечують більш стабільні і якісні послуги.

Проте в даний час в екосистемі HMS є тільки 45 000 додатків, що використовують ядра HMS. Це далеко від 3 мільйонів додатків в Google Play Store. В даний час Huawei має близько 1 мільйона розробників HMS по всьому світу. В майбутньому Huawei також планує надати заохочувальний фонд в розмірі 1 мільярда доларів, щоб мотивувати розробників створювати екосистему HMS.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei розробляє альтернативу сервісів Google.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!