Головна Новини HI-tech технології Британець отримав умовний термін за спробу шантажувати Apple
commentss НОВИНИ Всі новини

Британець отримав умовний термін за спробу шантажувати Apple

22-річний Керем Альбайрак намагався дістати від Apple 100 000 доларів

27 грудня 2019, 16:42 comments2101
Поділіться публікацією:
Британець отримав умовний термін за спробу шантажувати Apple

22-річний чоловік зізнався, що намагався шантажувати компанію Apple, стверджуючи, що у нього є доступ до мільйонів облікових записів iCloud. Керем Альбайрак з північного Лондона пригрозив стерти 319 мільйонів облікових записів, якщо Apple не передасть йому подарункові карти  iTunes вартістю 100 000 доларів.

Але розслідування показало, що Албайрак не скомпрометував системи Apple. Він був засуджений до двох років умовного тюремного ув'язнення і 300 годин неоплачуваної роботи. У березні 2017 року Альбайрак відправив електронний лист співробітникам служби безпеки Apple, стверджуючи, що він зламав мільйони облікових записів iCloud. Він розмістив на YouTube відео, на якому показав, як зламав два аккаунта.

Він пригрозив продати інформацію про обліковий запис, вивантажити свою базу даних онлайн і скинути налаштування облікових записів, якщо Apple не виконає вимогу щодо подарункової карти iTunes. Албайрак також сказав, що прийме криптовалюту на суму 75 000 доларів, але пізніше збільшив її до 100 000 доларів. Він був арештований в своєму будинку на півночі Лондона приблизно через два тижні після відправки погрози.

Компанія Apple розслідувала його заяви, але не знайшла доказів того, що її системи були скомпрометовані. Національне кримінальне агентство Великої Британії виявило, що Албайрак збирав адреси електронної пошти і паролі від інших служб, які раніше були виявлені в результаті злому даних. Потім він перевіряв, чи використовував хто-небудь одне і те ж ім'я користувача і пароль для свого облікового запису iCloud. Цей тип атаки, відомий як заповнення облікових даних, може бути автоматизований для прискорення процесу.

На додаток до 300 годин неоплачуваної роботи, на нього почепили електронний браслет строком на шість місяців.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Apple випустить ігрову версію комп'ютера Mac.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!