Головна Новини HI-tech технології Вчені змогли здійснити квантову телепортацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені змогли здійснити квантову телепортацію

Вчені успішно здійснили квантову телепортацію між двома комп'ютерними чіпами

31 грудня 2019, 17:28 comments3292
Поділіться публікацією:
Вчені змогли здійснити квантову телепортацію

Дослідники стверджують, що інформація вперше "телепортировалась" між двома комп'ютерними чіпами, що може призвести до більш безпечного "квантового інтернету". Експерти з Брістольського університету та Технічного університету Данії змогли "миттєво відправити дані", використовуючи процес, званий "квантовою заплутаністю".

Обмін інформацією здійснювався без електричного або фізичного контакту, оскільки даний процес дозволяє цим часткам миттєво зв'язуватися на великих відстанях. Це корисно у квантових обчисленнях і мережах, оскільки зміна однієї частинки автоматично змінить іншу, говорять дослідники з Брістоля. Команда повідомляє, що їхнє відкриття може привести до квантового інтернету, який "в кінцевому підсумку захистить світову інформацію від зловмисних атак".

L-Kvgf0y-g-LFj1XB-k4RwtS5.jpg

Дослідники з Брістоля створили чіп, який виробляв легкі частинки у своїх ланцюгах. Потім легкі частинки можуть використовувати квантову заплутаність для миттєвого зв'язку на відстані. Їх прорив полягав у створенні спеціально розроблених і програмованих схем всередині чіпа, які здатні генерувати легкі частинки.

Потім частинки можуть використовувати квантову заплутаність, щоб "переміщуватися" між різними чіпами і підтримувати миттєвий зв'язок. Команда домоглася успіху в 91% випадків, коли частки зв'язувалися одна з одною через спеціально запрограмовані комп'ютерні чіпи. Це нове дослідження важливе, оскільки квантові комп'ютери, інтернет та інші технології покладаються на "квантову інформацію", вважають дослідники.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали камери відеоспостереження в тюрмах Таїланду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!