Головна Новини HI-tech технології Вчені знайшли нове застосування для штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли нове застосування для штучного інтелекту

Google розробляє штучний інтелект, який допоможе виявити рак молочної залози

2 січня 2020, 11:45 comments1930
Поділіться публікацією:
Вчені знайшли нове застосування для штучного інтелекту

Згідно дослідженню, опублікованому в журналі Nature, Google розробляє штучний інтелект, щоб допомогти лікарям діагностувати рак молочної залози. Модель, яка сканує рентгенівські знімки, відомі як мамограми, зменшує кількість хибних негативів на 9,4 відсотка. Це обнадійливий стрибок вперед для тесту, який в даний час пропускає 20 відсотків випадків раку молочної залози, як повідомляє The New York Times.

У дослідженні, яке фінансувалося Google, дослідники використовували анонімну мамографію більш ніж 25 000 жінок у Великій Британії і 3000 жінок у США. Згідно з повідомленням у блозі Google, команда спочатку навчила ШІ сканувати рентгенівські зображення, а потім шукала ознаки раку молочної залози, виявляючи зміни у молочних залозах 28 000 жінок. Потім вони перевірили здогадки комп'ютера за фактичними медичними результатами жінок.

У кінцевому рахунку, вони змогли скоротити число помилкових показників на 9,4 відсотка у британок і скоротити кількість помилкових показників на 5,7 відсотка у жінок з США. У Великій Британії, де два рентгенолога зазвичай перевіряють результати, модель скоротила помилкові негативні результати на 2,7 відсотка і зменшила помилкові позитивні результати на 1,2 відсотка. "Модель працює краще, ніж окремий радіолог у Великій Британії і США", — говорить Крістофер Келлі, вчений з Google, співавтор статті, пише Wired.

У Google заявляють, що цей проект допоможе радіологам, а не замінить їх. "Кожен з них вносить свій внесок, це доповнює один одного. Є ряд випадків, коли радіологи вловлюють те, що пропускає модель, і навпаки. Об'єднання цих двох факторів може поліпшити загальні результати".

Як повідомляло видання "Коментарі", Mozilla і Element AI розробляють етичний штучний інтелект.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!