Головна Новини HI-tech технології Британський виробник чіпів відновить співпрацю з Apple
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський виробник чіпів відновить співпрацю з Apple

Apple відновить угоду з британською компанією Imagination Technologies, яка була розірвана у 2017 році

2 січня 2020, 16:20 comments1681
Поділіться публікацією:
Британський виробник чіпів відновить співпрацю з Apple

Компанія Apple знову почне працювати з британським дизайнером чіпів Imagination Technologies, після кількох років відсутності відносин з фірмою. У короткій заяві в четвер Imagination Technologies оголосила про "нову багаторічну ліцензійну угоду, згідно з якою Apple має доступ до більш широкого спектру інтелектуальної власності Imagination в обмін на ліцензійні платежі".

Компанія Imagination Technologies раніше проектувала процесори, які є графічними чіпами, для iPhone і iPad від Apple, але Apple вирішила розірвати зв'язки з фірмою в 2017 році для розробки таких процесорів власними силами. Чи був цей крок в кінцевому підсумку успішним, залишається неясним.

Ця новина призвела до падіння акцій Imagination Technologies на цілих 71% через побоювання, що ця подія сильно вплине на її майбутнє. Так і сталося. Згодом Imagination Technologies була продана підтримуваному Китаєм приватному акціонерові Canyon Bridge Capital Partners за 550 мільйонів фунтів стерлінгів (727 мільйонів доларів).

Пропозиція про співпрацю від Apple призвела до суспільної супуручки. Неясно, до якої інтелектуальної власності Apple отримає доступ в результаті нової ліцензійної угоди. Тем не менш, це хороший початок року для Imagination Technologies, яка колись вважалася однією з найбільш багатообіцяючих технологічних компаній Великої Британії. Фірма конкурує з іншою американською компанією Arm Holdings, що належить SoftBank.

Як повідомляло видання "Коментарі", на компанію Apple подали в суд за порушення патенту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!