Головна Новини HI-tech технології Австралійці створили найпотужніший у світі акумулятор
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці створили найпотужніший у світі акумулятор

Австралійські вчені збираються комерціалізувати найпотужніший у світі акумулятор

6 січня 2020, 19:12 comments8446
Поділіться публікацією:
Австралійці створили найпотужніший у світі акумулятор

Дослідники з Університету Монаш, Австралія, знаходяться на порозі комерціалізації найефективнішого у світі літій-іонного (Li-S) акумулятора. Він може перевершити нинішніх лідерів ринку більш ніж в чотири рази.

Доктор Махдот Шайбані з факультету механічного та аерокосмічного машинобудування Університету Монаш очолював міжнародну дослідницьку групу. Вона розробила літій-іонний акумулятор, який володіє кращими характеристиками, ніж сучасні літій-іонні продукти. Він також менше впливає на навколишнє середовище.

Дослідники отримали схвалений зареєстрований патент (PCT / AU 2019/051239) для свого виробничого процесу. Клітинки-прототипи були успішно виготовлені німецьким партнером по дослідженням і розробкам Fraunhofer Institute for Material Beam and Technology. Подальші випробування повинні відбутися в Австралії в першій половині цього року.

Професор Мойнакі Мажумдер сказав, що ця подія стала проривом для австралійської промисловості. В майбутньому, вона може змінити спосіб виробництва телефонів, автомобілів, комп'ютерів і сонячних акумуляторів. Використовуючи ті ж матеріали в стандартних літій-іонних акумуляторах, дослідники перенастроювали конструкцію сірчаних катодів. Таким чином, вони можуть витримувати більш високі навантаження без зниження загальної ємності або продуктивності.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія IBM створить акумулятор з морської води.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!