Головна Новини HI-tech технології США змінили правила експорту технологій штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

США змінили правила експорту технологій штучного інтелекту

Адміністрація Трампа сподівається завадити американським технологіям штучного інтелекту потрапити в руки конкурентів

6 січня 2020, 21:24 comments1652
Поділіться публікацією:
США змінили правила експорту технологій штучного інтелекту

Адміністрація Трампа вжила заходів по обмеженню експорту програмного забезпечення штучного інтелекту, прагнучи не допустити потрапляння цих технологій в руки конкуруючих держав. Мова в першу чергу йде про Китай.

Згідно з новим правилом, яке вступило в силу сьогодні, американські компанії, які експортують певні типи програмного забезпечення для геопросторових зображень, повинні подати заявку на отримання ліцензії для відправки за кордон. Винятком є Канада, на яку новы правила експорту не поширюються.

"Вони хочуть перешкодити американським компаніям допомагати китайцям створювати більш досконалі продукти штучного інтелекту, які можуть посприяти їх збройним силам", — сказав Джеймс Льюїс, експерт з технологій з Вашингтонського центру стратегічних і міжнародних досліджень. Це правило охоплює програмне забезпечення, яке може використовуватися датчиками, безпілотниками і супутниками для автоматизації процесу визначення цілей, як військових, так і цивільних. За словами Льюїса, галузь, швидше за все, буде вітати це правило, оскільки вона побоюється набагато більш широкого придушення експорту більшості апаратних і програмних засобів штучного інтелекту.

Нові правила вступають в силу тільки в Сполучених Штатах, але влада країни може пізніше представити його міжнародним органам, щоб спробувати створити рівні умови гри у всьому світі.

Як повідомляло видання "Коментарі", чергова компанія готується до санкцій з боку США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!