Головна Новини HI-tech технології США можуть згорнути цивільну програму використання дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть згорнути цивільну програму використання дронів

США можуть припинити використання близько тисячі дронів через шпигунську діяльність з боку Китаю

13 січня 2020, 10:51 comments1319
Поділіться публікацією:
США можуть згорнути цивільну програму використання дронів

Уряд США планує назавжди припинити свою програму використання цивільних безпілотників через пристрої, вироблені хоча б частково в Китаї, повідомляє видання Financial Times. Міністерство внутрішніх справ США розглядає можливість припинення роботи близько 1000 дронів у разі, якщо вирішить, що ризик використання дронів Пекіном для шпигунства занадто високий.

Джерела також повідомили Financial Times, що міністр внутрішніх справ Девід Бернхардт ще не затвердив офіційну політику. Тим не менш, він планує припинити використовувати дрони, за винятком надзвичайних ситуацій, таких як боротьба з лісовими пожежами та навчання.

Китайська компанія SZ DJI Technology Co Ltd, найбільший у світі виробник комерційних безпілотних літальних апаратів, заявила в понеділок, що вона з нетерпінням чекає перегляду висновків Міністерства внутрішніх справ США. Компанія також звернула увагу на відсутність достовірних доказів будь-якої шпигунської діяльності на користь Китаю.

"Ми закликаємо політиків і представників галузі об'єднатися для створення чітких стандартів, які дадуть комерційним і державним операторам дронів впевненість в тому, що вони зможуть ефективно використовувати технологію безпілотників, де б вона не створювалася", — додав представник компанії.

Як повідомляло видання "Коментарі", британців зобов'язали зареєструвати свої дрони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!