Компанія General Motors створить електричну версію знаменитого позашляховика

Автомобільна корпорація General Motors створить електричну версію позашляховика Hummer

Найбільша американська автомобільна корпорація General Motors може воскресити ім'я Hummer - давно пов'язане з газопоглинаючими позашляховиками - для нового електромобіля. Після численних чуток про електричний Hummer газета The Wall Street Journal повідомила, що GM підписала контракт із зіркою НБА Леброном Джеймсом, який з'явиться в рекламі для нового електромобіля. У звіті стверджується, що електричний Hummer надійде в продаж в 2022 році, але GM не зробила публічних коментарів з цього приводу.

У звіті, в якому згадуються анонімні джерела, знайомі з цим питанням, також говориться, що електричний Hummer буде продаватися під брендом GMC, а не як окремий бренд, як раніше. В даний час GMC продає модні версії пікапів і позашляховиків Chevrolet. Хоча GMC доклала деяких зусиль, щоб відрізнитися від Chevy (у тому числі пропонуючи вантажне ліжко з вуглецевого волокна), їй досі не вистачає чіткої ідентичності. "GMC Hummer" може зробити бренд більш помітним, хоча це також може збити з пантелику покупців, які звикли думати про Hummer як про окремий бренд.

На сьогоднішній день кілька компаній розробляють електричні пікапи і позашляховики, які обіцяють ту ж міцність та позашляхові можливості, що і оригінальні Hummers. Tesla Cybertruck привертає велику увагу завдяки своєму незвичайному дизайну, але він не буде запущений у виробництво до 2021 року. Startup Rivian, підтримуваний Ford і Amazon, планує побудувати електричний позашляховик і пікап в кінці 2020 року. Bollinger Motors використовує більш мінімалістичний підхід до своїх електричних позашляховиків. Ford планує випустити повністю електричну версію свого бестселера F-150.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ferrari не випустить власний електромобіль раніше 2025 року.