Головна Новини HI-tech технології США попередили Велику Британію про наслідки співпраці з Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили Велику Британію про наслідки співпраці з Huawei

США надали британцям нові відомості про шпигунську діяльність китайського техно-гіганта

14 січня 2020, 10:55 comments1596
Поділіться публікацією:
США попередили Велику Британію про наслідки співпраці з Huawei

США попередили уряд Великої Британії, що "було б божевіллям" використовувати технології Huawei в британській мережі 5G. Американська делегація представила Великій Британії нові докази, які показують, що співпраця з китайським техно-гігантом становить небезпеку для національної безпеки країни.

Цього місяця британський уряд має вирішити, чи дозволити Huawei поставляти деякі "неосновні" компоненти для британської мережі. Делегація США на чолі із заступником радника з національної безпеки Меттом Поттінгером зустрілася з міністрами в Лондоні. Високопоставлені офіційні особи США передали досьє технічної інформації. Воно, як стверджують джерела, поставило під сумнів оцінку британської розвідки про те, що буде безпечно використовувати Huawei в інфраструктурі 5G без ризику для національної безпеки. Американська сторона відмовилася коментувати зміст файлу.

Цей крок розглядається адміністрацією Трампа як останній раунд інтенсивних зусиль переконати британський уряд відмовитися від співпраці з компанією Huawei. У минулому році уряд США заборонив американським компаніям продавати компоненти і технології Huawei і 68 пов'язаним з нею компаніям, посилаючись на міркування національної безпеки. Раніше США попереджали своїх стратегічних союзників, що будь-яка співпраця з Huawei призведе до перегляду обміну розвідданими.

Тим не менш, офіційні особи Великої Британії заявили, що їх не турбує, що такий перегляд призведе до якої-небудь істотної зміни ситуації. Глава MI5 Ендрю Паркер заявив Financial Times, що у нього "немає підстав думати", що британський обмін розвідданими з США постраждає, якщо Британія буде використовувати технологію Huawei.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei назвала головні пріоритети в 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!