Головна Новини HI-tech технології Політики виступили проти технології розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Політики виступили проти технології розпізнавання облич

На думку політиків, система розпізнавання облич порушує громадянські свободи людей

16 січня 2020, 10:12 comments2106
Поділіться публікацією:
Політики виступили проти технології розпізнавання облич

Політики США висловили стурбованість з приводу зростаючого використання програмного забезпечення для розпізнавання облич. Технологія розробляється технологічними гігантами на зразок Amazon і Microsoft. Її все частіше використовують правоохоронні органи в усьому світі. Деякі технології розпізнавання облич невірно ідентифікують жінок і кольорових людей.

Групи громадянських свобод та захисту конфіденційності висловили стурбованість з приводу того, як збираються дані для цих програм. А тому американські законодавці працюють над пропозицією щодо законопроекту про обмеження використання розпізнавання облич. Деякі технічні експерти висловили стурбованість з приводу того, як використовуються зростаючі бази даних по розпізнаванню облич, що контролюються урядами і приватними компаніями.

"Я думаю, що нам потрібно призупинити застосування технології розпізнавання облич", — сказала Мередіт Уіттакер, со-директор Інституту AI Now Нью-Йоркського університету і свідок на слуханні. Вона стверджувала, що необхідно ввести правила, що вимагають згоди на застосування програмного забезпечення для розпізнавання облич. В даний час в США достатньо, щоб людина могла бачити камеру, щоб це зарахували, як її згоду.

Компанії Google, Microsoft, Amazon і Facebook заявили, що працюють над розробкою програм розпізнавання облич. Вони збирають дані для створення свого програмного забезпечення різними способами, в тому числі за допомогою відеоспостереження і з допомогою веб-сайтів, включаючи сайти обміну фотографіями, такі як Flickr і Facebook. Фотофільтри, подібні тим, які використовуються в Instagram і Snapchat, також можна застосування для відточування деталей облич.

Поліцейські сили в США вказали на успішне використання технології розпізнавання облич для виявлення зниклих дітей і злочинців. Але помилки в алгоритмах призвели до помилкової ідентифікації. Обвинуваченим у злочинах часто не говорять, що технологія була використана.

Існують також побоювання, що авторитарні режими можуть використовувати цю технологію для моніторингу громадян. У таких країнах, як Китай, вже створені великі системи спостереження. Розпізнавання облич полегшує відстеження руху людини.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент США розкритикував відомого технологічного гіганта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!