Головна Новини HI-tech технології Японська компанія профінансує розробку аеротаксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Японська компанія профінансує розробку аеротаксі

Японський виробник автомобілів Toyota інвестує майже 350 мільйонів доларів у створення аеротаксі

17 січня 2020, 10:44 comments2389
Поділіться публікацією:
Японська компанія профінансує розробку аеротаксі

Японський виробник автомобілів Toyota був названий провідним інвестором в останньому раунді фінансування Series C каліфорнійської аерокосмічної компанії Joby Aviation, який привернув 590 мільйонів доларів.

З цієї суми Toyota внесла 349 мільйонів доларів. В останньому раунді фінансування до Toyota також приєдналися попередні інвестори Toyota AI Ventures, Intel Capital, Sparx Group, Capricorn Investment Group, JetBlue Technology Ventures і AME Cloud Ventures, а також нові інвестори Baillie Gifford і Global Oryx. З цим останнім раундом і попередніми раундами фінансування Toyota інвестувала в Joby Aviation в цілому 720 мільйонів доларів.

"Повітряні перевезення були довгостроковою метою для Toyota, і хоча ми продовжуємо нашу роботу в автомобільному бізнесі, ця угода спрямовує наш погляд в небо", — сказав президент і генеральний директор Toyota Акіо Тойода.

В рамках цих останніх інвестицій виконавчий віце-президент Toyota Шигекі Томояма увійде до ради директорів Joby Aviation. У свою чергу, Joby Aviation отримає доступ до контролю витрат Toyota, а також до досвіду в галузі проектування і виробництва при розробці і виробництві літаків.

Joby Aviation рекламує свій пілотований повністю електричний п'ятимісний літальний апарат, здатний розвивати швидкість до 200 миль на годину, пролітаючи понад 150 миль за один заряд. Також цей транспортний засіб працює в 100 разів тихіше, ніж звичайний літак при зльоті та посадці. Joby Aviation працює над розвитком своїх транспортних засобів протягом останніх 10 років. Компания вважає, що це буде "сприяти комерційному запуску ринку міської повітряного таксі".

Як повідомляло видання "Коментарі", в США вперше успішно випробували повітряне таксі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!