Головна Новини HI-tech технології В Google Play виявили групу шкідливих додатків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Google Play виявили групу шкідливих додатків

Експерти з кібербезпеки виявили 17 додатків, які швидко розряджають смартфон

17 січня 2020, 11:37 comments3208
Поділіться публікацією:
В Google Play виявили групу шкідливих додатків

Компанія Bitdefender, що спеціалізується в області кібербезпеки, виявила в магазині Google Play групу з 17 додатків, які будуть випадковим чином показувати рекламу на телефоні користувача, навіть коли вони закриті. Ці програми включають в себе сканер штрих-коду, гру з автомобільними перегонами, додаток про погоду, трекер циклу овуляції, кілька додатків для шпалер 4K і сканер QR-коду. Хоча здається, що додатки приходять від різних розробників, вони мають аналогічні ефекти на телефоні користувача.

Новий звіт від компанії з кібербезпеки Bitdefender позначив 17 додатків в магазині Google Play, що призводять до появи спливаючих вікон з рекламою, навіть коли додаток закрито. Після того, як кожен з них завантажений, вони розраховані на нормальну роботу протягом декількох годин, щоб уникнути виявлення. Потім вони розділяють свої основні файли на кілька каталогів, щоб ще більше ухилитися від інструментів виявлення шкідливих програм.

Після цього початкового періоду додатки почнуть завантажувати або транслювати спливаючі рекламні оголошення, використовуючи дані телефону і виснажуючи його заряд батареї. Додатки не повинні бути відкриті для показу спливаючих вікон з рекламою. Вони кодуються так, щоб з'являтися в випадковий час, щоб користувачам було важко їх передбачити. Багато з програм здатні видаляти свої іконки з телефону після початку потокової реклами, що ще більш ускладнює пошук джерела. Згідно зі звітом Bitdefender, група з 17 додатків була завантажена більше 550 000 разів.

Додатки включають в себе широкий спектр різних функцій, у тому числі трекер овуляторних періодів, гоночні ігри, пристрої для зчитування QR-кодів і багато іншого. Відгуки користувачів про більшість додатків заповнені повідомленнями, що виражають шок від того, що вони вислизнули від інструментів виявлення шкідливих програм Google.

Як повідомляло видання "Коментарі", користувачі будуть мати власні книжкові полиці у Google Play Books.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!