Головна Новини HI-tech технології Єврокомісія заборонить систему розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія заборонить систему розпізнавання облич

Європейська комісія має намір заборонити систему розпізнавання облич строком на п'ять років

17 січня 2020, 15:38 comments2130
Поділіться публікацією:
Єврокомісія заборонить систему розпізнавання облич

Європейська комісія повідомила, що розглядає можливість заборони на використання  системи  розпізнавання облич в громадських місцях на строк до п'яти років. Регуляторам необхідний час, щоб вирішити, як запобігти зловживанню технологією. Дана технологія дозволяє зіставляти обличчя, зняті камерами відеоспостереження у режимі реального часу, зі списками розшукуваних злочинців або зниклих людей, які створює поліція. Виняток із заборони можуть бути зроблений для проектів з безпеки, а також досліджень і розробок.

Комісія виклала свої плани в 18-сторінковому документі, пропонуючи ввести нові правила для підтримки вже існуючих, які стосуються конфіденційності і прав на дані. Комісія також запропонувала накласти зобов'язання як на розробників, так і на користувачів штучного інтелекту, і закликала країни ЄС створити орган для контролю за новими правилами.

На думку комісії, під час заборони, яка триватиме від трьох до п'яти років, "можна визначити і розробити надійну методологію для оцінки впливу цієї технології та можливих заходів з управління ризиками". Пропозиції надійшли на тлі глобальної дискусії про використання системи розпізнавання облич як у державному, так і в приватному секторах.

Прихильники конфіденційності заявляють, що нинішня технологія є неточною, нав'язливою і порушує право людини на недоторканність приватного життя. Нещодавнє дослідження уряду США показало, що алгоритми системи набагато менш точні при ідентифікації чорних і азіатських облич порівняно з білими обличчями.

Тим часом китайський уряд почав впроваджувати систему розпізнавання облич в аптеках Шанхая для людей, які купують певні ліки. Особи, які купують контрольовані ліки, повинні будуть підтвердити свою особистість шляхом сканування обличчя.

Як повідомляло видання "Коментарі", американські політики виступили проти технології розпізнавання облич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!