Головна Новини HI-tech технології Ісландська співачка написала музику за допомогою штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ісландська співачка написала музику за допомогою штучного інтелекту

Штучний інтелект почне створювати динамічні варіації оригінальних аранжувань співачки Бьорк

20 січня 2020, 12:20 comments1443
Поділіться публікацією:
Ісландська співачка написала музику за допомогою штучного інтелекту

Минулого тижня компанія Microsoft оголосила про нову співпрацю з ісландською співачкою Бьорк для створення серії музичних композицій з використанням спеціального інструменту штучного інтелекту. Штучний інтелект буде створювати нові динамічні варіації оригінальних аранжувань Бьорк на основі мінливих погодних умов і положення сонця.

Бьорк створила нову музичну роботу під управлінням штучного інтелекту під назвою "Kórsafn", яка буде грати у фойє готелю Sister City в нижній східній частині Нью-Йорка. Описана як "генеративний звуковий ландшафт", композиція об'єднує звуки і мотиви з особистого хорового архіву Бьорк, який вона збирала протягом останніх 17 років в якості сольного виконавця.

Музика буде динамічно адаптуватися до сходів, заходів та змін атмосферного тиску, які можуть сигналізувати про дощ, вітер або сніг, створюючи всеохоплюючий настрій для гостей готелю.

Бьорк каже, що написала музику, сподіваючись, що вона "пропливе крізь пінбол штучного інтелекту у вигляді сітки міграцій птахів, хмар, літаків і тієї хтивої речі, яка називається барометр". За словами Microsoft, штучний інтелект з часом також буде вчитися, так що він буде продовжувати створювати нові унікальні звуки і вчитися розпізнавати різні погодні явища.

Як повідомляло видання "Коментарі", Mozilla і Element AI розробляють етичний штучний інтелект.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!