Головна Новини HI-tech технології Європейський Союз не підтримає санкції проти Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський Союз не підтримає санкції проти Huawei

Європейський Союз не має наміру забороняти використання технологій Huawei державами-членами

21 січня 2020, 12:26 comments1482
Поділіться публікацією:
Європейський Союз не підтримає санкції проти Huawei

Наприкінці січня Європейський Союз представить рекомендації для держав-членів про те, як знизити ризики безпеки 5G. Єврокомісія не буде явно рекомендувати заборону на Huawei Technologies або будь-якого іншого постачальника 5G.

ЄС представить свої "суворі і пильні" керівні принципи в кінці місяця, заявив європейський комісар з цифровим технологіям Тьєррі Бретон на прес-конференції в Парижі. Про це повідомляє Bloomberg. Він також заявив, що створення більш жорсткого законодавства у сфері безпеки, яка стосується розгортання 5G, не сповільнить розгортання мережі наступного покоління. Така заява пролунала після недавніх коментарів міністра внутрішніх справ Німеччини Хорста Зеехофера про те, що виключення Huawei призведе до затримки прогресу на десять років.

Європа опинилася в центрі торгової війни між США і Китаєм, оскільки Вашингтон закликав союзників заборонити технології компанії Huawei при розгортанні 5G-мереж. США неодноразово заявляли про загрози, пов'язані з ризиком для національної безпеки — існує ймовірність того, що китайські телекомунікаційні компанії займаються шпигунською діяльністю на користь своєї держави. Досі США успішно згуртовували Японію, Австралію, Нову Зеландію і Тайвань проти Huawei, однак, схоже, що ЄС не приєднається до них.

ЄС хоче сформувати загальну позицію держав-членів до 5G, щоб уникнути будь-якого удару з боку США або Китаю, спрямованого проти якоїсь однієї європейської країни. Позиція кожної з них, ймовірно, стане більш зрозумілою після випуску керівних принципів. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, однак, вже запропонувала консервативним законодавцям почекати до березневого саміту ЄС, перш ніж приймати рішення по Huawei.

Як повідомляло видання "Коментарі", США попередили Велику Британію про наслідки співпраці з Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!