Головна Новини HI-tech технології Twitter забороняє AI-компаніям брати фотографії з соціальної мережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Twitter забороняє AI-компаніям брати фотографії з соціальної мережі

Соціальна мережа Twitter побоюється, що взяті з веб-сайту фотографії будуть незаконно використовуватися технологією розпізнавання облич

24 січня 2020, 10:50 comments1516
Поділіться публікацією:
Twitter забороняє AI-компаніям брати фотографії з соціальної мережі

Соціальна мережа Twitter зажадала від AI-компанії припинити брати зображення зі свого веб-сайту. Компанія Clearview вже зібрала більше трьох мільярдів фотографій з таких сайтів, як Facebook і Twitter. Вони використовуються ФБР, Міністерством внутрішньої безпеки і більш ніж 600 іншими правоохоронними органами по всьому світу для встановлення особи підозрюваних.

У своєму листі з вимогою про припинення використання фотографій представник Twitter заявив, що політика соціальної мережі була порушена, і просив видалити будь-які зібрані дані. Політика угоди Twitter з розробниками говорить: "Інформація, отримана з контенту Twitter, не може використовуватися або свідомо відображатися, поширюватися або іншим чином надаватися будь-якому суб'єкту державного сектору для цілей спостереження".

Згідно виданню New York Times, додаток Clearview включає в себе програми, які можуть пов'язувати зображення з окулярами доповненої реальності. Вони дозволять користувачам ідентифікувати імена та адреси всіх, кого вони бачили. Американський сенатор Рон Уиден заявив в Twitter, що діяльність Clearview "надзвичайно тривожна". Сенатор Едвард Джей Марки також поділився своїми побоюваннями в листі, направленому компанії в середу. Він вважає, що її технологія може "сприяти небезпеій поведінці і ефективно руйнувати здатність людей вести своє життя анонімно". Clearview не дало жодних коментарів.

Нагадаємо, Європейська комісія розглядає п'ятирічну заборону на використання технології розпізнавання облич в громадських місцях. Регулятори хочуть отримати більше часу на те, щоб вирішити, як запобігти зловживанню технологією. Стурбованість з приводу використання технології розпізнавання облич зросла останнім часом навіть в Китаї, де уряд активно її використовує. Близько 74% китайських респондентів у недавньому опитуванні, проведеному пекінським дослідним інститутом, заявили, що хотіли б мати можливість використовувати традиційні методи ідентифікації для перевірки своєї особистості замість технологій.

Як повідомляло видання "Коментарі", Трамп оновив власний рекорд за кількістю повідомлень в Twitter.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!