Головна Новини HI-tech технології У Давосі дискутували про роль штучного інтелекту в майбутньому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Давосі дискутували про роль штучного інтелекту в майбутньому

Ізраїльський історик і китайський підприємець обговорили роль штучного інтелекту в суспільстві майбутнього

24 січня 2020, 11:54 comments1424
Поділіться публікацією:
У Давосі дискутували про роль штучного інтелекту в майбутньому

Два абсолютно різних погляди на технології та майбутнє виникли під час давоської дискусії між Жень Чженфейєм, генеральним директором китайського технологічного гіганта Huawei, і ізраїльським істориком Ювалом Ноа Харарі.

На думку Харарі епоха конкуруючих інвестицій між США і Китаєм в штучний інтелект повинна хвилювати всіх. "На найдрібнішому рівні це може бути повторенням промислової революції дев'ятнадцятого століття, коли лідери мали можливість домінувати в світі економічно і політично. Я розумію нинішню технологічну гонку як імперську гонку озброєнь... Вам не потрібно відправляти солдатів, якщо у вас є всі дані про країну", — сказав він.

ndxOrZmOrTeeSmSwDqzw9WdJs.jpg

Харарі попередив, що вік цифрового спостереження також загрожує тим, що значить бути людиною і вільним, від геополітичного до особистого виміру. На його думку, в Китаї існує державний нагляд, у США — наглядовий капіталізм, а в гонці озброєнь за технічне панування немає серйозного третього гравця. Також ізраїльський історик вважає, що технологічний прогрес призведе до появи касти непотрібних, які не зможуть реалізуватися в новому технологічному суспільстві.

k7cSxvWFqT_0JFv5Lswu0hq3J.jpg

Трохи більш оптимістичним тоном говорив Жень Чженфей. Всього 20 років тому у нього не було власного будинку, але він заснував компанію Huawei, яка постачає більше телефонів в рік, ніж Apple, і вкладає значні кошти в інновації. "Я вірю, що перед обличчям нових технологій людство зможе використовувати їх, щоб принести собі користь. Більшість людей прагнуть до хорошого життя, а не до нещасного", — сказав він. Китайський підприємець також порівняв сьогоднішні побоювання щодо технологічного прориву з побоюваннями з приводу Першої промислової революції, які з часом були подолані і суспільство продовжило рухатися далі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Зеленський порівняв Україну з Google на форумі в Давосі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!