Головна Новини HI-tech технології Стоп інфекціям: вчені розкрили унікальні медичні можливості 3D-друку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоп інфекціям: вчені розкрили унікальні медичні можливості 3D-друку

Британські вчені готові зупинити інфекції, використовуючи антибактеріальне з'єднання при 3D-друці

27 січня 2020, 12:42 comments1924
Поділіться публікацією:
Стоп інфекціям: вчені розкрили унікальні медичні можливості 3D-друку

Друковані 3D об'єкти з антибактеріальними властивостями можуть зупинити поширення інфекції у лікарнях та інших середовищах. Нова технологія допоможе рятувати тисячі життів.
Дослідники з Шеффілдського університету вже створили такі об'єкти, включивши антибактеріальне з'єднання на основі срібла в процес 3D-друку. Отримувані в результаті деталі з 3D-друком стійкі до поширених бактерій.
Все це підкреслюється в дослідженні, яке було опубліковано в наукових звітах дослідниками з факультету машинобудування Університету Шеффілда і школи клінічної стоматології. Таке медичне обладнання з 3D-печаткою може стати величезним досягненням з точки зору безпеки лікарень, а також подібних установ на зразок будинків престарілих або дитбудинків.
У той час як медичне обладнання часто поставляється з антибактеріальним покриттям деяких видів і піддається серйозним процедурам стерилізації в лікарнях, воно має обмеження. Може бути людська помилка при очищенні і можливе ушкодження будь-якого покриття, яке використовують бактерії. Теоретично, обладнання, надруковане з використанням цього нового антибактеріального складу, усуне будь-які подібні проблеми.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, інфекції, пов'язані з установами по охороні здоров'я, є причиною близько 99 000 смертей у США, і близько 37 000 у Європі, не кажучи вже про менш розвинуті країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!