Головна Новини HI-tech технології Новинка від Google: користувачам допоможуть спілкуватися з іноземцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Новинка від Google: користувачам допоможуть спілкуватися з іноземцями

Google планує додати в свій додаток Google Translate функцію синхронного перекладу

29 січня 2020, 18:02 comments2310
Поділіться публікацією:
Новинка від Google: користувачам допоможуть спілкуватися з іноземцями

Компанія Google планує додати функцію синхронного перекладу в свій додаток Google Translate для Android. Ця функція дасть можливість користувачам записувати аудіо однією мовою і відтворювати його в іншому режимі реального часу. Функція все ще перебуває на стадії створення прототипу, але Google продемонстрував цю технологію під час серії демонстрацій штучного інтелекту в своєму офісі у Сан-Франциско у вівторок.

За повідомленнями Google, ця функція, ймовірно, зажадає підключення до Інтернету при запуску. Це означає, що вона буде відрізнятися від функцій перекладу на основі AI і на пристроях, які є в Google Translate сьогодні. Компанія повідомляє, що це пов'язано з тим, що багатомовна транскрипція в режимі реального часу більш складна, ніж простий переклад письмового тексту з однієї мови на іншу або введення окремих фраз мови і переклад їх в текст на іншій мові.

Технологія не буде працювати з аудіофайлами, принаймні на початковій стадії. Це повинен бути живий звук, записаний через мікрофон смартфона. Але Google уточнює, що ви завжди можете відтворити записаний звук через динамік і записати його таким чином. Google также повідомляє, що його функція транскрипції постійно оцінює цілі речення. Вона додає пунктуацію, виправляє певні варіанти слів у залежності від контексту речення та намагається виправити такі речі, як наголос і регіональні діалекти.

Немає точних термінів, коли Google планує запустити переклад в реальному часі для Google Translate. Компанія повідомляє, що для представлення розробки ще багато потрібно доопрацювати.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google представила зворушливий відеоролик до майбутнього Super Bowl.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!