Головна Новини HI-tech технології Польські інженери представляли безпілотний трамвай
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські інженери представляли безпілотний трамвай

Автономний трамвай успішно проїхав вулицями Кракова

30 січня 2020, 16:04 comments2096
Поділіться публікацією:
Польські інженери представляли безпілотний трамвай

Перший повністю автономний трамвай подорожував по вулицях польського міста Краків. Перший тест-драйв трамвая відбувся в понеділок увечері, а у вівторок ввечері тест повторився, але вже за участі журналістів..

Маршрут автономного трамвая проходив навколо Алеї Третього травня, від зупинки "Національний музей" до станції "Cichy Kącik" в центральній частині міста. Це була відстань, довжиною близько 1,6 кілометра. Трамвай здійснив свій маршрут вночі, щоб не заважати денного руху в Кракові.

Комп'ютерна система з пристроями GPS дозволяла трамваю їхати без водія і не вимагала будівництва нового транспортного засобу. Замість цього вона була встановлена на існуючому трамваї, який працює на маршруті № 18. Комп'ютер керував рухом і здійснював зупинки, відкриття дверей та дзвінок у дзвін (трамвайний еквівалент автомобільного гудка).

Система призначена для допомоги водіям та підвищення безпеки. "Закон не регулює і не дозволяє використовувати такі трамваї на регулярній основі", — розповів Марек Ганчарчик, представник громадського транспорту в Кракові. У свою чергу, один із творців системи Мачей Міхней підкреслив, що розробка не передбачає позбавлення водіїв роботи. Вона повинна допомогти водіям, а не замінити їх.

Як повідомляло видання "Коментарі", британська поліція закупила "непотрібні" електромобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!