Головна Новини HI-tech технології Суд Кенії зупинив запровадження біометричної ідентифікації громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд Кенії зупинив запровадження біометричної ідентифікації громадян

Судді постановили, що відсутність регулюючого органу може поставити під загрозу особисті дані громадян

31 січня 2020, 16:10 comments1594
Поділіться публікацією:
Суд Кенії зупинив запровадження біометричної ідентифікації громадян

Вищий суд Кенії зупинив суперечливу схему біометричних ідентифікацій до тих пір, поки не будуть прийняті нові закони про захист даних. Важлива інформація, така як контактні дані, відбитки пальців і професія людини, була зібрана в минулому році. Ідея полягала в тому, щоб об'єднати всі дані уряду про окремих осіб в різних системах під одним всеосяжним ідентифікаційним номером. Тоді судді постановили, що цей крок є конституційним, якщо ця інформація належним чином захищена.

У листопаді був прийнятий закон про захист даних, який передбачає створення комісії по данним. Але не ясно, скільки часу буде потрібно для того, щоб цей орган почав функціонувати. Правозахисники заявили, що лише після початку роботи регулюючого органу можна буде повністю запустити систему. Після судового позову, який подали Кенійська національна комісія з прав людини (KNCHR), Кенійська комісія з прав людини (KHRC) і Нубійський форум з прав людини, розгортання схеми, відомої як Hudma Namba, було призупинено колегією з трьох суддів.

Оскільки одним натисканням кнопки була доступна велика кількість особистої інформації, судді заявили, що кенійці будуть піддаватися ризику незворотньої шкоди у разі неправильного використання інформації. Вони також ухвалили, що будь-який збір ДНК і використання GPS для запису точного місця розташування будинку людини будуть неконституційними.

Як повідомляло видання "Коментарі", політики виступили проти технології розпізнавання облич.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!