Японські банки беззахисні перед кібератаками

Спеціальне дослідження показало, що більшість банків Японії не готові протистояти кібератакам

У п'ятницю Банк Японії заявив, що фінансові інститути країни повинні бути захищені від кібератак. Це питання має бути вирішено напередодні Олімпійських ігор в Токіо в 2020 році. Близько 40% банків та інших підприємств піддавалися атакам протягом останніх трьох років.

Тепер вони повинні вжити заходів, щоб гарантувати, що банки, страховики та інші фінансові компанії зменшать вплив кібератак або простоїв технологій. В опитуванні BOJ, проведеному у вересні минулого року, повідомляється, що приблизно 40% респондентів вказали, що вони піддавалися кібератакам. Крім того, більше 10% піддалися атакам на свій бізнес. Понад 70% респондентів вважають, що загроза кібератак зросла з 2017 року. Це було доведено, коли Банк Японії проводив спецыальне розслідування з цього приводу. Тим не менш, опитування показало, що майже 60% компаній мають відділи, що займаються кібер-інцидентами. Забезпечення безпеки полягало у застосуванні спеціальних заходів по боротьбі з кібератаками.

У своєму опитуванні Банк Японії заявив: "Прогрес в області цифрових технологій привів до різкого збільшення ризиків для кібербезпеки фінансових установ". Більш того, в заяві повідомляється, що кібератаки можуть посилитися напередодні Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо в цьому році. Це є ризиком, до якого Японія повинна бути готова.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали акаунти футбольних команд і залишили уїдливе послання.