Головна Новини HI-tech технології Хакери атакують комп'ютери за допомогою коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери атакують комп'ютери за допомогою коронавіруса

Хакери використовують ажіотаж навколо коронавіруса для посилення ефективності своїх атак

3 лютого 2020, 12:51 comments2942
Поділіться публікацією:
Хакери атакують комп'ютери за допомогою коронавіруса

Звіт компанії з кібербезпеки Kaspersky показав, що PDF-файли, документи і відео, які містять рекомендації щодо захисту від коронавіруса, насправді є прихованими троянами і шкідливим ПО.

Користувачам слід бути дуже обережними, перш ніж відкривати документ або перенаправленный файл про недавній спалах коронавіруса. Новий спалах коронавіруса в Китаї досяг надзвичайного стану, і китайська влада та організації наклали обмеження на переміщення по території країни, розробили термінали для віддаленого лікування та багато іншого, щоб стримати спалах. В цій ситуації по Інтернету поширюються багато директив і документів, в яких стверджується, що вони публікують новини і факти про хворобу коронавіруса і навіть вказують, як залишатися в безпеці. Викликає тривогу те, що в звіті Kaspersky говориться, що ці файли насправді є троянами і шкідливими програмами, які маскуються за допомогою заголовків про коронавірус.

Аналітик Kaspersky Антон Іванов заявив: "Коронавірус, який широко обговорюється як важлива новина, вже використовувався кіберзлочинцями як приманка. Досі ми бачили тільки 10 унікальних файлів, але оскільки такого роду діяльність часто відбувається з популярними темами в ЗМІ, то ми очікуємо, що ця тенденція може зрости. Оскільки люди продовжують турбуватися за своє здоров'я, ми можемо бачити все більше і більше шкідливих програм, прихованих всередині підроблених документів про поширення коронавіруса".

Як повідомляється, до файлів, які розповсюджуються під виглядом Coronavirus, відносяться трояни, вимагачі та інші шкідливі черв'яки, які здатні блокувати пристрій, копіювати та редагувати дані на пристрої або навіть красти їх з папок користувача. Kaspersky також визначив найбільш популярні шкідливі файли, які використовуються хакерами в усьому світі, тому слід звернути увагу на наступні типи файлів: Worm.VBS.Dinihou.r, Worm.Python.Agent.c, DangerousObject.Multi, Worm.WinLNK.Agent.gg, Worm.WinLNK.Agent.ew, Trojan.WinLNK.Agent.gen і Trojan.PDF.Badur.b.

Як повідомляло видання "Коментарі", технологічні гіганти будуть боротися з фейками про коронавірус.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!