Головна Новини HI-tech технології Компанію Facebook закликали захистити дітей в соціальних мережах
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанію Facebook закликали захистити дітей в соціальних мережах

Понад 100 правозахисних організацій звернулися до керівництва Facebook із закликом сприяти захисту дітей

6 лютого 2020, 10:03 comments1520
Поділіться публікацією:
Компанію Facebook закликали захистити дітей в соціальних мережах

Організації по захисту дітей заявили, що рішення компанії Facebook про шифрування повідомлень в соціальній мережі дасть зловмисникам можливість уникнути відповідальності.

Компанія Facebook має намір втілити свої плани з шифрування повідомлень в Facebook Messenger і Instagram Direct. Але більше 100 організацій, очолюваних Національним товариством по запобіганню жорстокого поводження з дітьми (NSPCC), підписали відкритий лист, в якому попереджаэться, що такі наміри зашкодять зусиллям по виявленню зловмисників. Вони впевнені, що Facebook не в змозі вирішити проблему безпеки дітей.

Наскрізне шифрування, яке вже використовується в WhatsApp, що належить Facebook, означає, що ніхто, включаючи компанію, що володіє платформою, не зможе побачити вміст відправлених повідомлень. У листі правозахисних організацій міститься заклик до компанії припинити реалізацію цих планів до тих пір, поки не будуть введені "достатні заходи обережності".

"В той час, коли ми могли б розраховувати на багаторічні ініціативи, Facebook, схоже, схильний зав'язувати собі очі. Ми закликаємо вас визнати і погодитися з тим, що підвищений ризик жорстокого поводження з дітьми в соціальній мережі Facebook не є розумним рішенням", — йдеться в листі.

У свою чергу, представник Facebook заявив, що захист добробуту дітей на платформі компанії є "критично важливим" для неї. У жовтні директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що підвищений ризик жорстокого поводження з дітьми "важко позначився на ньому" при розгляді плану наскрізного шифрування.

У 2018 році Facebook передав NCMEC 16,8 мільйона повідомлень про сексуальну експлуатацію дітей та зловживання. Національне агентство з боротьби з злочинністю заявило, що це призвело до більш ніж 2500 арештів і порятунку близько 3000 дітей. Але, за оцінками NSPCC, якщо Facebook реалізує наскрізне шифрування, це може означати, що 70% важливих звітів будуть втрачені.

Як повідомляло видання "Коментарі", Марк Цукерберг захистить свободу слова на Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!