Головна Новини HI-tech технології Російські хакери змусили Маастрихтський університет заплатити викуп
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські хакери змусили Маастрихтський університет заплатити викуп

Університет в Нідерландах вирішив заплатити хакерам, щоб не переривати наукову та освітню діяльність

7 лютого 2020, 11:11 comments2088
Поділіться публікацією:
Російські хакери змусили Маастрихтський університет заплатити викуп

Голландський університет прийняв важке рішення заплатити сотні тисяч євро російським хакерам, які зламали його систему. Маастрихтський університет виплатив зловмисникам біткойни на суму майже 200 000 євро після злому 267 серверів в грудні 2019 року.

Відразу після злому Маастрихтський університет викликав фахівців компанії з кібербезпеки Fox-IT, які провели дослідження атаки (процес все ще триває). Компанія з кібербезпеки прийшла до висновку, що університет не встановлював оновлення безпеки скрізь і що більшість резервних копій не залишалися в автономному режимі. Крім того, фахівці впевнені, що хакерська атака має російський слід.

За даними охоронної компанії, мішенню для атаки здирників стали фішингові листи, які були відкриті на двох робочих станціях в середині жовтня. Це дало російським зловмисникам доступ до систем університету. Також були атаковані важливі системи для бізнес-операцій, включаючи поштові сервери і файлові сервери, а також дані досліджень і ряд серверів резервного копіювання. Зрештою, перед початком року університет заплатив кіберзлочинцям, щоб вони якомога швидше повернули файли.

Нік Бос, заступник голови правління університету, сказав голландській газеті AD: "Це була диявольська дилема. Ми не прийняли рішення відразу. Ми жахнулися від цієї думки. Це був компроміс між принципом не платити злочинцям з одного боку, і важливістю безперервності досліджень і освіти з іншого".

Відповідно до щорічного статистичного моніторингу кібербезпеки Нідерландів, великі компанії більш схильні до ризику кібератаки, ніж дрібні. Депутат парламенту Нідерландів Денніс Вірсма вимагає, щоб університети, коледжі вищої освіти і MBO контролювали цифрову безпеку у своїх школах. Ці вимоги підтримує і низка студентських організацій.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери атакують комп'ютери з допомогою коронавіруса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!