Головна Новини HI-tech технології Смартфони зможуть діагностувати коронавірус і виявляти депресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Смартфони зможуть діагностувати коронавірус і виявляти депресію

Американські вчені підключать до смартфонів портативну лабораторію, яка зможе поставити діагноз в найкоротші терміни

7 лютого 2020, 15:40 comments1761
Поділіться публікацією:
Смартфони зможуть діагностувати коронавірус і виявляти депресію

Інженери з Університету Цинциннаті створили крихітну портативну лабораторію, яка підключається до смартфону користувача і автоматично з'єднує його з кабінетом лікаря через спеціальний додаток, розроблений UC. Лабораторія розміром з кредитну карту може діагностувати інфекційні захворювання, такі як коронавірус, малярія, ВІЛ або хвороба Лайма. Також пристрій може виявляти такі стани, як депресія, неспокій.

Пацієнт просто поміщає одноразову пластикову лабораторну мікросхему в рот або вставляє її в отвір в коробці для перевірки слини. Пристрій автоматично передає результати лікарю пацієнта через клієнтську програму UC, створену для майже миттєвих результатів. Також пристрій можна використовувати для інтелектуального тестування на предмет наявності численних хронічних або інфекційних захворювань або для вимірювання гормонів, пов'язаних зі стресом.

mUoVO992yYXTpz1XDOJubYr61.jpg

Професор Каліфорнійського університету Чонг Ан і його дослідницька група використовували пристрій для перевірки на малярію. Ан сказав, що пристрій точний, простий у використанні і недорогий. Студент докторантури Каліфорнійського університету Цітодхі Гош, провідний автор дослідження, сказав, що найбільшим прогресом у пристрої є новий дизайн його крихітних каналів, які природним чином протягують зразок через матриці датчиків з використанням капілярного потоку.

Хоча у пристрої є програми для діагностики або моніторингу вірусів або інших захворювань, Ан заявив, що бачить потенціал пристрою у галузі психічного здоров'я, де лікарі вже використовують смартфони, щоб допомогти відстежити здоров'я пацієнтів.

Як повідомляло видання "Коментарі", спеціальні роботи допоможуть пацієнтам з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!