Головна Новини HI-tech технології Нова технологія дозволить створювати 3D-об'єкти за кілька секунд
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова технологія дозволить створювати 3D-об'єкти за кілька секунд

Швейцарські вчені представили нову технологію 3D-друку, яка може застосовуватися в медицині і біодруці

14 лютого 2020, 16:56 comments2145
Поділіться публікацією:








Нова технологія дозволить створювати 3D-об'єкти за кілька секунд

Дослідники з Швейцарського федерального технологічного інституту в Лозанні (EPFL) вперше запропонували новий метод об'ємного 3D-друку, який дозволяє виробляти невеликі м'які об'єкти за лічені секунди. Підхід високоточного тривимірного друку може знайти важливе застосування в області медицини і біодруку, дозволяючи швидко виробляти слухові апарати, стільникові каркаси та багато іншого.

Метод об'ємного тривимірного друку, розроблений університетською лабораторією прикладних фотонних приладів (LAPD), був частково натхненний томографією, процесом медичної візуалізації, що використовує поверхневе сканування для побудови моделі об'єкта. Спираючись на цю техніку, дослідницька група створила систему, в якій рідкий матеріал — або біогель, або рідкий пластик — полімеризується під дією лазерного випромінювання, експонованого під різними кутами.

"Вся справа в світлі. Лазер робить рідину твердою в процесі полімеризації. В залежності від того, що ми будуємо, ми використовуємо алгоритми, щоб точно розрахувати, куди нам потрібно направити промені, від яких кутів і на яку дозу", — сказав Пол Делрот, технічний директор Readily3D, дочірньої компанії EPFL.


На цій стадії процес здатний виробляти структури розміром до 2 см з точністю до 80 мікрометрів. За повідомленнями, друк об'єкта такого масштабу займає менше 30 секунд. По мірі того, як дослідники продовжують розвивати цей процес, вони прагнуть створювати більш масштабні принтери, здатні друкувати структури розміром до 15 см.

Запатентована об'ємна методика, вперше застосована командою EPFL, вже знаходиться на шляху до комерціалізації через дочірню компанію Readily3D, яка продовжить розробку і просування системи на ринок.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені розкрили унікальні медичні можливості 3D-друку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!