Головна Новини HI-tech технології Екозахисники не дозволяють Tesla влаштуватися в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Екозахисники не дозволяють Tesla влаштуватися в Європі

Німецький захисники навколишнього середовища намагаються перешкодити будівництву "гігафабрики" Tesla в Німеччині

17 лютого 2020, 10:45 comments1681
Поділіться публікацією:
Екозахисники не дозволяють Tesla влаштуватися в Європі

Компанія Tesla була змушена тимчасово припинити будівництво автомобільного заводу в Німеччині після того, як захисники навколишнього середовища виграли суд. Виробник електромобілів розчищав лісові угіддя недалеко від столиці Німеччини, Берліну перед тим, як побудувати свій перший європейський завод з виробництва автомобілів і акумуляторів. Суд підкреслив, що судова заборона є тимчасовою і підлягає подальшому слуханню, ймовірно, на цьому тижні.

Про свої плани побудувати завод Tesla в Європі Ілон Маск оголосив у листопаді минулого року. Але фабрика спровокувала конфлікт між захисниками довкілля та німецькими демократичними партіями, які побоюються, що цей конфлікт може зашкодити іміджу країни як місцю для ведення бізнесу. Екозахисники заявляють, що фабрика представляє загрозу для місцевої дикої природи і водопостачання.

Суперечка містить ризики для американського автовиробника, який не отримав офіційного дозволу на будівництво заводу. Tesla, однак, отримала від міністерства охорони навколишнього середовища Німеччини дозвіл на підготовку майданчика "на свій страх і ризик". Це включало розчищення близько 91 гектара (225 акрів) лісу і вирубку тисяч дерев — що викликало обурення альянсу екологів під назвою Зелена ліга. У заяві в неділю суд, який представляє регіон Берліна і Бранденбурга, попередив: "Не слід припускати, що у позову, поданого Зеленою лігою, немає шансів на успіх".

Tesla купила майже 300 гектарів землі в Грюнхайді, щоб побудувати нову "гігафабрику", яку планується відкрити в 2021 році. Tesla має намір випускати до 500 000 автомобілів в рік на заводі, а працювати на ньому буде близько 12000 осіб. За повідомленнями місцевих ЗМІ, Tesla пообіцяла переселити колонії лісових мурашок, рептилій і кажанів і працює з захисниками природних ресурсів. Минулого місяця влада знешкодили сім бомб Другої світової війни, виявлених на місці. В даний час Tesla має дві "гігафабрики" в США і одну в Шанхаї, Китай.

Як повідомляло видання "Коментарі", в електромобілях Tesla виявили критичну несправність керма.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!