Головна Новини HI-tech технології Британці створять суперкомп'ютер для прогнозу погоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці створять суперкомп'ютер для прогнозу погоди

Комп'ютер створить «цифрового двійника» атмосфери Землі, який буде здійснювати прогнози аж до площі всього в 1000 метрів

18 лютого 2020, 10:46 comments1758
Поділіться публікацією:
Британці створять суперкомп'ютер для прогнозу погоди

Уряд Великої Британії оголосив, що метеорологічна служба країни, Met Office, витратить 1,6 мільярда доларів на придбання самого потужного у світі кліматичного суперкомп'ютера. Це більш ніж у десять разів більше, ніж нинішня вартість Cray XC40, але це дасть більш своєчасні та точні прогнози. Це буде мати значення, якщо люди знатимуть, чи буде скасований рейс або чи затоплена їх вулиця, повідомляє служба.

В Met повідомили, що комп'ютер створить "цифрового двійника" атмосфери Землі з такими даними, як швидкість вітру, температура, тиск повітря і багато іншого. Він буде створювати прогнози аж до площі всього в 1000 метрів у порівнянні з 10 км в даний момент. У великих аеропортах точність буде до 300 м. Опинившись в експлуатації, комп'ютер не тільки буде генерувати більш точні прогнози (включаючи прогнози опадів), але і допоможе аварійним працівникам розгорнути мобільні бар'єри від повеней, збалансувати енергосистему і багато іншого.

The Met також зазначив, що це також допоможе службам пом'якшити наслідки зміни клімату і допоможе підтримати перехід до низьковуглецевої економіки по всій Великій Британії. Суперкомп'ютер також буде використовуватися університетами для розробки ліків, штучного інтелекту, накопичення енергії та інших видів досліджень.

Установка першого етапу буде введена в експлуатацію в 2022 році і буде в шість разів більш ефективною, ніж нинішній Cray XC40. Через п'ять комп'ютер отримає оновлення, яке збільшить продуктивність у три рази, зробивши його майже у 20 разів потужнішим. Зазначена ціна включає в себе не тільки устаткування, але і експлуатаційні витрати протягом десяти років. Поточна модель була придбана в 2014 році і буде знята з виробництва у 2022 році.

Як повідомляло видання "Коментарі", фахівці розповіли, як зламати комп'ютер з допомогою лампочки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!