Головна Новини HI-tech технології Єврокомісія затвердила нову цифрову стратегію
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія затвердила нову цифрову стратегію

Оновлена стратегія Євросоюзу складається з "Білої книги" з питань штучного інтелекту і Стратегії по базах даних

20 лютого 2020, 11:18 comments2116
Поділіться публікацією:
Єврокомісія затвердила нову цифрову стратегію

Єврокомісія в середу під час засідання колегії прийняла оновлену цифрову стратегію Євросоюзу, складовою якої є "Біла книга" з питань штучного інтелекту і Стратегія по базах даних. Пропозиції накладає тимчасову заборону на публічне використання системи розпізнавання облич, створює єдиний ринок для даних по всьому ЄС і затверджує нові правила інвестування в AI.

Новий технічний регламент мотивував керівників Кремнієвої долини, таких як Марк Цукерберг з Facebook і Сундар Пичай з Google, вирушити в Брюссель минулого тижня, щоб висловити обережну підтримку цим планам. Президент Європейської комісії Урсула ван дер Лейен намагається протистояти "високому ризику ШІ" або його застосуванню у таких галузях, як охорона здоров'я, поліцейська діяльність і транспорт, з тих пір як вона прийшла до влади в грудні.

Голова антимонопольного управління ЄС Маргрет Вестагер заявила на брифінгу, що план комісії "буде виробляти і розгортати набагато більше штучного інтелекту" в Європі, але створить середовище штучного інтелекту, яке виглядає інакше, ніж в США і Китаї. У широко розповсюдженому офіційному документі Європейської комісії чиновники закликали Європу "стати світовим лідером в області інновацій в економіці даних та її додатках".

Крім публікації свого плану з регулювання ШІ, ЄС також оголосив про свою Європейську стратегію в області даних. Мета цього плану — "вивчити, як максимально використовувати величезну цінність неособистих даних як постійно розширюваного і повторно використовуваного активу в цифровій економіці", — йдеться в заяві ЄС. Після оприлюднення плану стартує 12-тижневий період дебатів, протягом якого технологічні компанії та уряди європейських країн зможуть зважувати ініціативи.

Як повідомляло видання "Коментарі", американські політики виступили проти технології розпізнавання осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!