Головна Новини HI-tech технології Google звинуватили в незаконному зборі інформації про студентів
commentss НОВИНИ Всі новини

Google звинуватили в незаконному зборі інформації про студентів

Генеральний прокурор штату Нью-Мексико подав у суд на пошукову систему через незаконний збір особистої інформації студентів

24 лютого 2020, 16:58 comments1874
Поділіться публікацією:
Google звинуватили в незаконному зборі інформації про студентів

Генеральний прокурор штату Нью-Мексико Гектор Бальдерас подав в суд на пошукову систему Google Alphabet Inc, заявивши, що її освітнє програмне забезпечення збирає особисту інформацію молодих студентів без необхідної згоди батьків. Google назвав звинувачення "фактично невірними".

Компанія продає свої ноутбуки Chromebook школам по всьому світу разом зі своїм безкоштовним або недорогим програмним пакетом G Suite for Education, який включає інструменти електронної пошти та листи.

Брайан Макмат, помічник генерального прокурора Бальдераса, сказав, що недавнє тестування, проведене його командою і зовнішніми технічними експертами, показало, що учням у віці до 13 років, які отримують Chromebook від своїх шкіл, переглядають веб-сторінки, розташування, паролі та іншу особисту інформацію, яку потім передають у Google. У позові йдеться, що Google не вдалося зібрати "перевірену згоду батьків" до збору даних, що є порушенням Закону про конфіденційність дітей в Інтернеті.

Макмат сказав, що хоча немає жодних доказів того, що Google неправильно використовував особисту інформацію студентів, він був стурбований тим, що компанія може отримувати дохід від цих даних. Представник Google Хосе Кастанеда сказав, що "G Suite for Education дозволяє школам контролювати доступ до облікового запису та вимагає, щоб школи отримували згоду батьків при необхідності".

Компанії, що працюють в соціальних мережах, стикаються у всьому світі з нормативно-правовим контролем над своєю політикою і методами моніторингу даних, особливо щодо дітей. 4 лютого Facebook Inc заявила, що планує додати нові інструменти і функції батьківського контролю в свій додаток для обміну повідомленнями для користувачів молодше 13 років.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google закликав не обходити санкцій проти Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!