Головна Новини HI-tech технології У Великій Британії вказали на головні ризики 5G-покриття
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великій Британії вказали на головні ризики 5G-покриття

Перші тести показали, що 5G-покриття у Великій Британії знаходиться в межах безпечного використання, але деякі ризики зберігаються

25 лютого 2020, 10:30 comments2396
Поділіться публікацією:
У Великій Британії вказали на головні ризики 5G-покриття

Перші випробування безпеки базових станцій 5G, які пройшли у Великій Британії, показали, що рівень радіації знаходяться на "дрібних частках" безпечних меж. Впровадження надшвидкого мобільного зв'язку 5G викликало деякі побоювання, що нові щогли передачі можуть бути небезпечні для людей.
Але Ofcom, регулятор Великої Британії, не виявив жодних ідентифікованих ризиків у своїх перших тестах з моменту впровадження технології 5G. Найбільший результат, який вони виявили для смуги 5G, склав 0,039% від рекомендованої межі впливу. Ці обмеження встановлені Міжнародною комісією із захисту від неіонізуючих випромінювань (ICNIRP), що означає неіонізуючий тип, який не пошкоджує ДНК клітини.
Випробування охоплювали 16 місць у 10 містах Великої Британії, де були встановлені мобільні базові станції з підтримкою 5G. У рамках випробувань вимірювалася напруженість електромагнітного поля (ЕМП).
Результати дослідження мають певний ефект — ряд місцевих рад на південно-заході Англії проголосували за "заборону 5G", хоча не ясно, чи мають вони право зупинити розгортання. Чиновники вимагають доказів, що 5G безпечний.
Ofcom вимірює електромагнітні випромінювання від вишок мобільного зв'язку з 2003 року. Але всі чотири великих британських мережі запустили 5G в минулому році, що змусило Ofcom протестувати цю смугу. Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала радіочастотне випромінювання як "можливу канцерогенну". Це відносить його до тієї ж категорії, що і мариновані овочі або тальк, але це не так небезпечно, як алкоголь або перероблене м'ясо.

Як повідомляло видання "Коментарі", коронавірус уповільнив розвиток технології 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!