Перегляд серіалів може спровокувати небажане підслуховування

"Розумні" помічники можуть зреагувати на фрази з серіалів або телешоу і почати працювати без команди господаря

В останні кілька місяців найбільші технологічні компанії, що створюють голосових помічників, зіткнулися з негативною реакцією споживачів на проблеми конфіденційності. У той час як багато з них здійснили кроки, щоб дати користувачам більший контроль над участю в програмах людського огляду, викриття також показали, що багато "розумних" помічники записують своїх користувачів в ті моменти, коли людина не вимовила ні слова. Нове дослідження групи університетів вивчило, як популярні телешоу можуть випадково включити мікрофон "розумного" динаміка.
Дослідники з Північно-Східного університету і Імперського коледжу Лондона прослухали 125 годин контенту Netflix з дванадцяти різних програм, що містять голоси різних демографічних груп і обговорюють різні теми. Під час експериментів протестовані динаміки активувалися від 1,5 до 19 раз на добу.
Apple HomePod і Harman Kardon Invoke від Microsoft мали найвищі показники активацій. Телепередачі з більш насиченим діалогом Gilmore Girls і The Office створили більшість випадкових активацій. Кожна з групи програм у тесті спровокувала як мінімум одну ненавмисну активацію.
Дані дослідження показують, скільки ще належить зробити, щоб вивести штучний інтелект з сприйняття всіх гучних і чітких слів і надати вміння розрізняти схожі за звучанням фрази.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Австралії штучний інтелект допоможе збирати урожай.