Головна Новини HI-tech технології Хакери зламали базу даних з мільярдами фотографій
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери зламали базу даних з мільярдами фотографій

Зламаний хакерами стартап Clearview AI збирав фотографії з соціальних мереж та надавав їх правоохоронним органам

28 лютого 2020, 13:35 comments2296
Поділіться публікацією:
Хакери зламали базу даних з мільярдами фотографій

Clearview AI, стартап з базою даних з більш ніж трьох мільярдів фотографій з Facebook, YouTube і Twitter, був зламаний. Атака дала хакерам змогу отримати доступ до списку клієнтів компанії, яка, у свою чергу, заявила, що її сервери не були зламані.

Більшість клієнтів Clearview AI — це правоохоронні структури США, які використовують програмне забезпечення стартапу для розпізнавання облич і виявлення підозрюваних. Використання в злих цілях зображень, викрадених з Інтернету, викликає стурбованість щодо конфіденційності.

Тім Маккі, головний аналітик охоронної компанії Synopsys, сказав: "Хоча їхній адвокат справедливо заявляє, що злом даних є фактом життя в сучасному суспільстві, характер бізнесу Clearview AI робить цей тип атаки особливо проблематичним. Системи розпізнавання облич розвинулися до такої міри, що вони можуть швидко ідентифікувати людину, але об'єднання даних розпізнавання облич з даними з інших джерел, таких як соціальні мережі, дозволяє поміщати обличчя в контекст, який, у свою чергу, може дозволити детальне профілювання користувача".

Минулого місяця розслідування New York Times, показало, що фотографії залишилися в базі даних Clearview AI навіть після того, як користувачі видалили їх зі своїх облікових записів в соціальних мережах. Twitter, YouTube і Facebook зажадали від стартапу припинити брати фотографії зі своїх платформ. Американський сенатор Рон Уайден написав у Twitter, що діяльність Clearview "надзвичайно тривожна".

Але генеральний директор Clearview AI Хоан Тон-То заявив виданню CBS, що право збирати публічні фотографії завжди було основним пунктом правил компанії і раніше це ні в кого не викликала побоювань.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери добралися до співробітників Білого дому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!