Головна Новини HI-tech технології Експерти попереджають про ризики "Інтернету речей"
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти попереджають про ризики "Інтернету речей"

Спеціалісти рекомендують користувачам відповідальніше ставитися до кібербезпеки своїх пристроїв

3 березня 2020, 10:53 comments1675
Поділіться публікацією:
Експерти попереджають про ризики "Інтернету речей"

Начальники різних служб безпеки попереджають, що за замовчуванням злочинці можуть переглядати інтелектуальні камери і радіоняні через Інтернет. Національний центр кібербезпеки (NCSC) радить людям налаштувати параметри безпеки після покупки "розумних" пристроїв.

Легко вгадувані паролі за замовчуванням можуть дозволити хакеру таємно спостерігати за будинком через підключені пристрої. Технічний директор NCSC, доктор Ян Леві, попередив, що хоча пристрої є "фантастичними інноваціями", вони уразливі для кібератак.

Існує безліч прикладів доступу до пристроїв без дозволу. В одному випадку нападник розмовляв з молодою дівчиною, представившись Дідом Морозом. В іншому випадку за парою з Лідса безліч разів стежили через Інтернет без їх відома.

Нове керівництво для власників інтелектуальних камер пропонує три кроки, щоб убезпечити себе і своїх близьких:

змінити пароль за умовчанням, який часто є очевидним словом, наприклад, "admin" або "00000", на більш складний і унікальний;

оновлення програмного забезпечення камери, іноді званого прошивкою;

відключення функцій, що дозволяють віддалено перевіряти камери, якщо вони не потрібні користувачеві або не використовуються.

Ці рекомендації наводять на думку про зростаючу стурбованість потенційною небезпекою, яку представляє "Інтернет речей". По мірі того як підключені пристрої переміщуються в будинки і повсякденне життя людей, ризики кібербезпеки стають все більш особистими, і виникають проблеми захисту даних і конфіденційності людей. Камери, які надають деталі того, що відбувається в будинках користувачів, є яскравим прикладом.

Одна з проблем полягає в тому, що компанії, що виробляють ці пристрої, часто намагаються зробити їх швидше і дешевше, щоб захопити новий ринок, а безпека часто є запізнілою думкою, якщо взагалі про неї думають. Проблема веде до появи не тільки більшої кількості попереджень, таких як вищезгадане, але й нових законів, що прописують стандарти безпеки. У січні уряд Великої Британії оголосив про плани прийняття нового закону, що зобов'язує всіх виробників, що продають інтелектуальні пристрої на території країни, дотримуватися новх правил безпеки.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали базу даних з мільярдами фотографій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!