Головна Новини HI-tech технології Євросоюз сформував сили швидкого кіберреагування
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз сформував сили швидкого кіберреагування

За ініціативою Литви шість європейських країн сформували спеціальні команди для протидії кібератакам

5 березня 2020, 14:50 comments1643
Поділіться публікацією:
Євросоюз сформував сили швидкого кіберреагування

Шість європейських країн — Литва, Естонія, Хорватія, Польща, Нідерланди, Румунія — об'єднали сили для створення спільних міжнародних сил швидкого кіберреагування. Відтепер Міжнародна команда швидкого кіберреагування буде постійно перебувати в різних фізичних місцях, готова в будь-який час відповісти на кібератаку.

Це було остаточно погоджено 4 березня. Меморандум про взаєморозуміння був підписаний у Загребі, Хорватія. Міністерства оборони шести країн юридично уповноважують ці команди працювати в різних юрисдикціях, визначаючи їх механізм, правовий статус, ролі та процедури. Цивільно-військові групи швидкого кіберреагування будуть брати участь у віртуальному та, якщо доведеться, фізичному реагуванні на катастрофи та розслідування у разі великих кібер-інцидентів.

За словами міністра національної оборони Литви Реймундаса Каробліса, поява міжнародних сил швидкого кіберреагування виводить кібер-співробітництво ЄС на новий практичний рівень. Країни не обмежуються національними силами: проект сприяє обміну інформацією, людськими ресурсами та науковими досягненнями.

Команди швидкого кіберреагування зможуть вжити профілактичних заходів та оцінити кіберзахищеність, а також допомогти установам ЄС, іншим державам-членам та партнерам. Це також дозволить забезпечити більш ефективний обмін передовою практикою та більш ефективне використання наявних технологічних та людських ресурсів країн у боротьбі з кіберзагрозами.

Як повідомляло видання "Коментарі", Європарламент підтримав закон про універсальний зарядний пристрій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!