Google і Microsoft нададуть доступ до своїх платних програм

Техногіганти нададуть тимчасовий доступ до своїх програм, щоб людям було зручно працювати вдома, поки не вщухне епідемія коронавіруса

Тривалий спалах коронавіруса підштовхнув все більше компаній і організацій до переходу на віддалену роботу. У відповідь на це Google і Microsoft заявили, що нададуть доступ до своїх більш надійних засобів телеконференцій і спільної роботи, які, як правило, доступні тільки корпоративним клієнтам, щоб полегшити людям роботу з дому. Обидві компанії пропонують безкоштовний доступ тільки протягом обмеженого часу.

Компанія Google оголосила, що до 1 липня буде відкрито безкоштовний доступ до "розширених" функцій Hangouts Meet для всіх користувачів G Suite і G Suite for Education по всьому світу. Це означає, що організації можуть проводити зустрічі з участю до 250 осіб, транслювати в прямому ефірі для 100 000 глядачів в одному домені, а також записувати і зберігати збори на Google Disk.

Як повідомляє Business Insider, у вівторок компанія Microsoft запропонувала безкоштовну піврічну пробну версію по всьому світу для преміального рівня команд Microsoft. Цей рівень був спочатку розроблений для того, щоб дозволити лікарням, школам і підприємствам у Китаї швидко приступити до роботи з командами Microsoft, і тепер цей рівень доступний у всьому світі.

І Google, і Microsoft також відреагували на COVID-19, хворобу, викликану новим коронавірусом, скасуванням конференцій, що проходять в квітні і травні. Google також скасував більшість міжнародних поїздок співробітників, а Microsoft рекомендувала співробітникам працювати віддалено, щоб запобігти поширенню цієї хвороби.

Як повідомляло видання "Коментарі", коронавірус проник у Ватикан.